SSD Ve HDD Diskler Arasındaki Farklar

Bilgisayarların ve depolama alanına ihtiyaç duyan tüm elektronik cihazların olmazsa olmazlarından olan SSD ve HDD diskler arasındaki fark hakkında yazımızı için derledik.

Hard Diskler hayatımızda uzun bir süredir yer teşkil ediyor. Gerek 100 GB boyutlarda gerek 500 GB boyutlarda. Ardından yeni bir sistem olarak SSD diskler hayatımıza girmeye başladı. Bu disklerin performans açısından çok daha üstün konumda olduğunu biliyoruz. SSD ve HDD arasındaki farkları sizinle paylaştık.
OKUMA VE YAZMA HIZI FARKLARI

SSD ve HDD diskler arasındaki fark olarak en büyük örneklerden olan okuma ve yazma hızı farkları SDD ve HDD arasındaki uçurumu oluşturuyor.
HDD : HDD’nin çalışma mantığı içinde dönen bir mil bulundurur bu mil manyetik plakları döndürerek verilerin yazılmasını ve depolanmasını sağlar.
HDD’lerin okuma-yazma hızlarındaki performansları ne kadar iyi olursa olsun SSD’ler kadar iyi değildir. HDD‘lerin yüksek gecikme süreleri, daha uzun okuma-yazma süreleri, daha fazla performans kayıpları ve daha az zamanları bulunmaktadır.
SSD: SSD bilgiyi hafıza çiplerinde depolar ve çok hızlı şekilde bu bilgiye ulaşıp geri işlenmesine yardımcı olur. Okuma ve yazma hızı yüksek yeni teknoloji HDD de diyebiliriz.
SSD Disklerin gecikme süreleri, daha hızlı okuma yazma serileri vardır ve daha iyi IOP desteklemesini sağlayabilirler. Okuma-Yazma kısımlarında HDD Diskler ile karşılaştıracak olursak örneğin 30 GB dosyayı HDD yazmak istediğinizde 10 dakika gibi bir süre gerekiyorsa, bu SSD Diskler‘de 1-2 dakika gibi kısa bir süre alır.
KAPASİTE FARKLARI
HDD (Hard Disk Drive): Hard Diskler’in SSD‘ler üzerindeki en büyük avantajları kapasitelerinin daha yüksek olmasıdır. Yüksek kapasiteli HDD‘ler daha ucuz olduğu gibi, 500 GB’dan 6 TB’a kadar çıkabilen kapasiteleri bulunmaktadır. SSD’de en büyük dezavantajlarından birisi de 200 GB’lık diski 2 TB’lık HDD fiyatı ile neredeyse eşit durumda olmasıdır.
Toplam 1 Yorum Var